Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Darius ma mały czy duży dmg

HrabiaMarkiz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie czy darius ma duży czy mały dmg ? oraz czy na 10 lvl+ jest dobry ? i jaki build na niego

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

darius ssie w przedziale 9-10lv, bo wtedy jego ult laskocze a nie robi dmg

Proszę cię... Darius ma jedne z największych przeliczników ad z solo toperów. Robiąc go typowo pod dmg dodając do tego pasywkę można bardzo szybko zabić przeciwnika. Nawet robiąc go tankowatego idzie sporo dmg wicisnąć, więc nie odzywaj się jak nie wiesz

Opublikowano

Dariusem wciąż gram, nawet na rankach. Champ dobry w TF'ach (Przyciąganie, slow, DoT z pasywki) jak i na solo.

Build, tak przy okazji:

1. Obuwie Merkurego

2. Moc Trójcy

3. Krwiożercza Hydra

4. Omen Randuina

5. Plemienna zbroja

6. Krwiopijec

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

Proszę cię... Darius ma jedne z największych przeliczników ad z solo toperów. Robiąc go typowo pod dmg dodając do tego pasywkę można bardzo szybko zabić przeciwnika. Nawet robiąc go tankowatego idzie sporo dmg wicisnąć, więc nie odzywaj się jak nie wiesz

dobra wiesz lepiej a teraz wychodz z tego silvera swoim dariusem elo

Opublikowano

No jak by nie patrzeć, Darius przed refem był uważany (nie wiem czy koniecznie) za op ścierwo, po refie nadal jest kosa, buildu nie znam bo nie gram/grałem nim.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Dave , ref to refflink? Czyli przed robieniem refflinka byl dobry ta? Nerf to chyba znam .. CCki miazda darka.. Exhaust stun czy chociazby w nasusa..

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Nie czytaj niektórych Postów seryjnie bo aż rzygać się chce

od kiedy Darius jest syfem i ma mały DMG?

Jeżeli umiesz grać nim i złożyć na poszczególne postacie build to spokojnie carryować grę można

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Jak "wykieruje" grę soraka w jungli budowaną pod tanka to znaczy że to dobry pick? Nie. A problemem darka nie jest jego dmg tylko mechanika. Słabiutkie cc zerowa mobilność do tego mega podatny na harras.

Opublikowano

Darius nie małe OP . Nie dość że jest tankowaty,to może jeszcze wypłacić dobre combo,a w team fightach może podobijać przeciwników dzięki swojemu ultowi.Robisz go pod full tanka,możesz trochę AD ,ale to w takich itemach,jak np. frozen malet. Polecam Ci : berki/tab>frozen malet>warmorg>paszcza mau.>archangel>i możesz tutaj jakiś sytuacyjny .

Opublikowano

Kid mod, a nawet nie wie nic na temat tej gry.. archangel i berki.. gramy w tą samą grę?

@top

Pewnie, że jest mocny, ale przez to, że nie ma escape-mechanizmu, łatwo go skontrować.

Opublikowano

Przy nałożonych stackach jak przypierdoli Ci z ultimate to wtedy poczujesz jak boli darius. Nie trzeba nim iść w full offense, a ból dupy u przeciwnika murowany.

Arigato.

Opublikowano

Jeden z najbardziej wkurwiających mnie solo topperów.. zaraz po Renektonie i Nasusie. No kurwa. Nawet nie możesz dobrze przyfarmić bo Ci przyjebie z tej gilotynki, a jak spróbujesz mu coś zrobić to go tylko połaskoczesz.

Ma spory dmg, wytrzymałość ale myślę, że brak mobilności to jego największa wada.

Opublikowano

boje sie dariusa jak widze ze ktos z przeciwnego teamu go bierze to odechciewa mi sie grac :D bardzo duży dmg ma pasywka + w + ultimate WTF Dmg przegralem z nim 2 razy :D

Opublikowano

Dave , ref to refflink? Czyli przed robieniem refflinka byl dobry ta? Nerf to chyba znam .. CCki miazda darka.. Exhaust stun czy chociazby w nasusa..

Ta nerfie pomyliło mi się ^^

Nie bez powodu go banują na low dywizjach

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Duży dmg, czy mały? To już zależy przeciwko komu. Myślący przeciwnik złoży coś pod armor i chociaż spróbuje Darka zoutfarmić jednocześnie starając się uzyskać nad Darkiem maksymalną przewagę w output dmg. No, ale "przeciwnikiem myślącym" można nazwać zaledwie garstkę graczy, przez co cała reszta obrywa tons of dmg od Dariuska i chlipie jaki to on imbalanced.

Build? Głównie pod przeciwnika, aczkolwiek według mnie obowiązkowo powinien się w nim znaleźć TBC, Randu/Sunfire a także MoM.

Opublikowano

Duży dmg, czy mały? To już zależy przeciwko komu. Myślący przeciwnik złoży coś pod armor i chociaż spróbuje Darka zoutfarmić jednocześnie starając się uzyskać nad Darkiem maksymalną przewagę w output dmg. No, ale "przeciwnikiem myślącym" można nazwać zaledwie garstkę graczy, przez co cała reszta obrywa tons of dmg od Dariuska i chlipie jaki to on imbalanced.

Build? Głównie pod przeciwnika, aczkolwiek według mnie obowiązkowo powinien się w nim znaleźć TBC, Randu/Sunfire a także MoM.

"Myślący przeciwnik złoży coś pod armor"

no, szczególnie że armor NIE kontruje true dmg, które ma ulti dariusa

@down

ale to tylko do 6 levela potem i tak wszysztko sie sprowadza do ulti u niego

<>

Opublikowano

"Myślący przeciwnik złoży coś pod armor"

no, szczególnie że armor NIE kontruje true dmg, które ma ulti dariusa

Ulti? A kto tutaj mówi o ulti? Przecież rozmowa dotyczy OGÓLNEGO dmg Dariusa, którym w tym wypadku jest (a raczej powiedziałbym przeważa) physical dmg. A co za tym idzie budowanie armora jest zdecydowanie dobrym rozwiązaniem.

Opublikowano

darius ssie w przedziale 9-10lv, bo wtedy jego ult laskocze a nie robi dmg

Dobry jest do 20lvla (konta). Po 20 i w szczgólności na rankach jest bardzo słaby, w late 0 dmg 0 mobilnosci, słabe tfy.

Dariusem wciąż gram, nawet na rankach. Champ dobry w TF'ach (Przyciąganie, slow, DoT z pasywki) jak i na solo.

Build, tak przy okazji:

1. Obuwie Merkurego

2. Moc Trójcy

3. Krwiożercza Hydra

4. Omen Randuina

5. Plemienna zbroja

6. Krwiopijec

Bolą mnie oczy gdy widzę posty graczy nie mających pojęcia o tej grze, typowe bronzowe silvery mające stały build, np. budowanie magic resist przeciwko ad team. Swoją drogą w każdym temacie tutaj jest to samo.

@
Darius jest bardzo mocny jak WSZYSCY toperzy. Bohaterów pickuje się dopasowując się do swojej drużyny, polegając na swoich umiejętnościach grania konkretnymi bohaterami, kontrując przeciwną drużynę, BANUJĄC COUNTERPICKI względem swojego picka, co według mnie nie sprawdza się w bronzie (w bronzie nie ma counterpicków)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...